Onderwijsmateriaal en copyrights

Zoekt u één aanspreekpunt om de auteursrechten te regelen voor uw onderwijspublicaties? Elke onderwijsinstelling kan hiervoor bij Stichting PRO terecht, voor zowel digitaal als papieren gebruik.

Veel korte overnames? Maak gebruik van de Afkoopregeling!
U kunt met Stichting PRO afspreken jaarlijks een vast bedrag te betalen voor korte overnames. Geen uitgebreide administratie meer, waarin alle overnames geregistreerd worden. Bijna alle onderwijsinstellingen in het hoger onderwijs gingen u voor. U uploadt alleen een bewijsexemplaar van de (digitale) readers en voldoet de jaarlijkse rekening.

Meer gebruiken? Natuurlijk!
Wilt u meer overnemen dan onder de afspraak valt? Dat kan uiteraard. Voor lange overnames vraagt u toestemming zodra u van plan bent het te gebruiken. Dat gaat direct en snel online, via de portal. En die toestemming kunnen wij u (bijna) altijd geven. U ontvangt een aanvullende factuur voor dit gebruik.