Hoe werkt de verdeling vanaf 2020?

U ontvangt voortaan het uitgeversaandeel van de Reprorechtgelden via Stichting PRO. Achter de schermen blijft de werkwijze grotendeels hetzelfde. Reprorecht blijft onderzoeken uitvoeren naar welke categorie werken (bijvoorbeeld studieboeken, kranten, publiekstijdschriften of visuele werken) worden gekopieerd. Het uitgeversaandeel wordt eveneens per categorie aan Stichting PRO uitgekeerd. Daarbij is al rekening gehouden met het aantal freelancers en makers in loondienst. U wordt gevraagd om uw omzetgegevens in de voor u relevante categorieën in te vullen in onze portal. Uw uiteindelijke aandeel in de verdeling is relatief, en afhankelijk van de omzet van alle uitgevers in de desbetreffende categorie.

Print deze pagina