Geef uw omzet op voor de reprorechtvergoeding \ 27 mei 2021

Wilt u als uitgever ook dit jaar weer een reprorechtvergoeding ontvangen? Geef dan uw omzet over 2019 door! Vanaf vandaag is de PRO webportal gereed.

 

 

De portal is open van 31 mei tot 30 juni 2021.

Na deze periode kunt u helaas niet meer indienen.

 

 

Geef uw omzet door op onze portal

Om uw reprorechtvergoeding te ontvangen dient u uw omzetgegevens over uw boekjaar 2019 in te voeren in onze portal. De PRO-portal is geopend van 31 mei tot 30 juni 2021. Wij vragen om de volgende gegevens:

 

  1. Wetenschappelijke boeken, Vakboeken, Studieboeken
  2. Wetenschappelijke tijdschriften, Vaktijdschriften
  3. Schoolboeken
  4. Kranten

* Geen jaarrekening met een samenstellingsverklaring? Uitgeverijen met een minimale netto omzet mogen ook een saldibalans met handtekening van de directie indienen.

 

LET OP: Auteurs hoeft u niet door te betalen

De reprorechtvergoeding is een netto vergoeding. Uw freelancers auteurs ontvangen via hun eigen organisatie (Stichting Lira) hun aandeel van de reprorechtvergoeding. U heeft dus geen verplichting tot doorbetalen meer. Indien u uw auteurs hierover nog niet heeft geïnformeerd, verzoeken wij u dit alsnog te doen.

 

Vragen?

Voor meer informatie zie de toelichtingen in onze portal (via de knop ‘?’). Daarnaast is ook alle informatie gebundeld in de Brochure Uitgeversverdeling Reprorechtgelden 2021.

Heeft u overige vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij werken zoveel mogelijk thuis, waardoor wij het beste per mail te bereiken zijn.

Print deze pagina