Stichting PRO

Stichting PRO is een auteursrechtenorganisatie van én voor uitgevers. We richten ons op collectieve rechten: rechten die uitgevers niet of moeilijk individueel kunnen uitoefenen. Uitgevers kunnen via Stichting PRO vergoedingen ontvangen voor het uitlenen van boeken en tijdschriften in bibliotheken (leenrecht, LiteRom), voor het maken kopietjes voor privégebruik (thuiskopie) en voor het maken van kopieën door bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen (reprorecht).

Gevolgen coronamaatregelen voor Stichting PRO
Stichting PRO houdt zich aan de landelijke maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het coronavirus. Dat betekent dat onze medewerkers vanuit huis hun best doen om u zoals gebruikelijk van dienst te zijn. Door deze uitzonderlijke omstandigheden kan het langer duren voordat wij uw vraag kunnen beantwoorden. Wij vragen hiervoor uw begrip. Stel uw vragen bij voorkeur via de mail.